General Knowledge Online Test | General Knowledge Mock Test for Exam

General Knowledge Online Test | General Knowledge Mock Test for Exams |General Knowledge for Competitive Exams | General Knowledge Multiple Choice Question | Important General Knowledge Quiz

General Knowledge Online Test

Here we are providing a collection of important question which is very useful to crack competitive exam like SSC CGL, SSC CHSL, Bank Exam, State Government Exams, PCS etc. You can check and download important General Knowledge question from this web page. As we know that General Knowledge is the main portion of any competitive exam as it decides either the exam will be passed or not. Therefore the candidate should have prepared for the general knowledge section before appearing in an exam. Here you can check your preparation by attempting online general knowledge test which is given in this web portal.

General Knowledge Mock Test for Exam

General knowledge has mainly two parts which are static general knowledge and current affairs. The candidates who are preparing for competitive exams should know about what is happening around the world. Therefore newspaper reading is the must to enhance current affairs knowledge. The candidates should cover the following topics i.e. World geography, Honours and awards, Books and authors, World organizations, Important Dates, and Days, Sports News, History of India, Indian economy, General Science, Indian polity, Abbreviations under static GK. you can download the notes for the same from this web portal in pdf format. Here we are giving the mock test of general knowledge you can check the level of your preparation just by solving them.

General Knowledge Multiple Choice Question

1. Which of the following pair is not correctly paired?
(A) Kota-Chambal
(B) Bhubaneshwar-Mahanadi
(C) Jabalpur-Narmada
(D) Surat-Tapti

2. Which is India’s largest lake?
(A) Nainital
(B) Sambhar
(C) Sishram
(D) Chilka

3. Which of the following States has the rich forest of sandalwood?
(A) Andhra Pradesh
(B) Karnataka
(C) Assam
(D) Madhya Pradesh

4. Which of the following is the smallest ocean in the world?
(A) Pacific
(B) Indian
(C) Atlantic
(D) Arctic

5. The Hirakud Project is on which of the following rivers?
(A) Godavari
(B) Mahanadi
(C) Damodar
(D) Kosi

6. Who composed the song ‘Jara Yaad Karo Kurbani’?
(A) Javed Akhtar
(B) Pradeep
(C) Nusrat Fateh Ali Khan
(D) Raghupati Sahay ‘Firaq’

7. Which of the following is a folk dance of Rajasthan?
(A) Garba
(B) Dandiya
(C) Ghoomar
(D) Kathak

8. Kuchipudi is a dance drama of which of the following States?
(A) Gujarat
(B) Kerala
(C) Karnataka
(D) Tamil Nadu

9. The Colonel is the name of which Indian test cricketer?
(A) Colonel C.K. Naidu
(B) Rahul Dravid
(C) Mohinder Amarnath
(D) Dilip Vengsarkar

10. Deodhar Trophy is related to which sport? ?
(A) Volleyball
(B) Football
(C) Cricket
(D) Tennis

Answers:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
B D B D B B C A D C

For further more information detail you can leave the comment in the comment box. We will provide updated and accurate information regarding the same. The candidates are suggested to follow our portal to get updated information on competitive exams regularly.

How to prepare for written examination?

Check more updates: 

Government Naukri / Sarkari Jobs 2018- 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *